En verder... maak ik deel uit van enkele andere ondernemingen.
Maar alles wat ik doe past binnen hetzelfde thema Van visie naar actie. Hieronder een paar voorbeelden.

Tip! Stel het niet uit, maar stel wel meteen een uitdagende vraag via het contactformulier.

 

 

StoryDoing

StoryDoing is de ultieme manier om Van visie naar actie te komen. Het begint met het (her)ontdekken van het Oerverhaal van een organisatie; hierin zitten de essentie en identiteit van de organisatie verborgen. Het Oerverhaal gebruik je voor StoryTelling: het vertellen van de verhalen van de organisatie, op verschillende manieren, passende bij verschillende situaties en doelgroepen, maar altijd vanuit het Oerverhaal. De belangrijkste stap is StoryDoing: je verhaal doen, creërend handelen. StoryDoing helpt je bij het maken van consistente, kloppende keuzes binnen een organisatie. Het vereenvoudigt je marketing, productontwikkeling, contact met klanten en de ontwikkeling van de interne cultuur.

Ik doe StoryDoing-projecten samen met Ron van Gils onder de naam Bogers Van Gils.  
Op de site lees je alles over het model. Het boek kun je kopen bij Managementboek.nl

 

 

Durftevragen

Ik maak al jaren deel uit van het Durftevragen-team. Het team dat ooit achter de hashtag #durftevragen op twitter zat. We geven open sessies en je kunt ons inzetten op congressen (lezing of workshop) of voor incompany sessies. Hoe het werkt: Heb je een idee, een plan, een droom of een project? Iets wat je in de wereld wilt zetten, wilt realiseren, wilt waarmaken? Bij Durftevragen geloven we dat dat met hulp van anderen makkelijker, sneller, leuker en effectiever lukt! Met de Durftevragen-methodiek kun je je plannen en projecten snel een flinke boost geven. Binnen teams of organisaties zorgt Durftevragen er ook nog eens voor, dat er meer kennis en expertise wordt gedeeld en dat de samenwerking op een simpele en praktische wijze snel verbetert.

Als je meer wilt weten over Durftevragen binnen je organisatie of voor een event, vul dan het contactformulier in. Meer inhoudelijke informatie vind je op de website van Durftevragen. Daar kun je ook gratis het boek Durftevragen en de kracht van sociale overwaarde downloaden.

 

 

DecisionTime

De oude(rwetse) website van mijn oude bedrijf. Al in geen eeuwen meer aangepast en vooral nog online omdat dit toevallig mijn officiële bedrijfsnaam is. En nog steeds informatief, dat wel! Ik heb ruim 20 jaar ervaring in het geven van training op het brede gebied van leiderschap, management, communicatie en teamsamenwerking. Soms doe ik het nog, mits het binnen thema Van visie naar actie past.
Dat geldt met name voor teamsamenwerking. Ik begeleid teams die (opnieuw) op zoek zijn naar hun gezamenlijke visie/missie en doel/richting. Of naar het verbeteren van hun samenwerking. En nieuwe (project)teams die een vliegende start willen maken.

 

 

ActingTime

Dit was ooit mijn subbedrijf onder DecisionTime. Sinds twee jaar is het een collectief van zeer ervaren trainingsacteurs. Inzetbaar in trainingen en assessments, als co-trainer en optredens tijdens events. Verder maken we voorstellingen en bedrijfsfilms over organisatiethema’s op maat.
Op het contactformulier kun je je vraag stellen. Sommige zal ik zelf beantwoorden, andere speel ik door naar één van mijn collega’s van ActingTime.