Jan-Peter als professional
Jan-Peter Bogers adviseert en begeleidt organisaties en projectteams in het komen tot visie en het omzetten van visie naar actie. Hij faciliteert verandering en ontwikkeling en zet aan tot actie en resultaat.

Dat doet hij als adviseur, organisatiecoach, interimmer, spreker, facilitator en trainer. Kortom: Jan-Peter is professioneel bemoeial.

Daarnaast is hij auteur van twee boeken: Versimpelen, projecten realiseren zonder gedoe, dat in 2014 op de shortlist (top 5) kwam voor Managementboek van het Jaar. En StoryDoing voor organisaties, dat hij samen schreef met Ron van Gils.

Jan-Peter over zichzelf
Diep van binnen ben ik een filosoof. Nou ja, een huis-tuin-en-keuken-filosoof. Ik wil altijd alles overal van weten. En het nog snappen ook: waar draait het om, wat is de kern? Zoeken naar de essentie van ingewikkelde vragen en processen. Helderheid scheppen, voor mezelf en voor anderen. Terwijl ik ook van chaos en improvisatie hou, van out-of-the-box en the-sky-is-the-limit.
Pas op als je met me praat, want ik draai graag aannames om, bekijk de andere kant van de medaille, ben de advocaat van de duivel en zaag de poten onder de stoel van paradigma's vandaan. Daar komen nieuwe inzichten uit voort. Of oude worden scherper gesteld.
Ik ben een sportfanaat en sport 3 tot 5 keer per week. Squashen en fietsen staan bovenaan. Verder reis ik graag naar verre landen of grote steden, met Zuid-Amerika en Londen als favorieten.
Ik drink graag cappuccino in een grand café. Dus als je me live wilt tegenkomen, weet je wat je te doen staat.

67_expanded_gallery3.jpg

Zijn drie kerntalenten:

  1. Overzicht vinden en houden in complexe situaties. Het vinden van de kern of essentie in veel informatie. Dit vertalen naar een stappenplan, op weg naar het gewenste resultaat.
  2. Mensen nieuw inzicht geven. De andere kant van de medaille laten zien; of beide kanten. Oude denkpatronen doorbreken; de oude en de nieuwe combineren.
  3. Organisaties en mensen in beweging krijgen. Soms door te overtuigen, soms door te confronteren, soms door te luisteren en vaak door de dialoog.

Mijn missie...
...is organisaties, teams en professionals daadkrachtiger maken, met als doel dat ze doen waar ze het best in zijn en daarmee zinvolle en waardevolle resultaten behalen. En dan het liefst nog zo effectief en leuk mogelijk.

Ik werk met de 5 I’s:
--> Inzicht
--> Inspiratie
--> Innovatie
--> Implementatie
--> Impact

50 collega’s
Ik ben een éénmanszaak, maar heb zeker 50 professionals in mijn netwerk die ik mijn collega’s noem. Bij grote opdrachten of aanvullende expertise weten we elkaar te vinden. Op de pagina En verder... lees je daar meer over. 

Jan-Peter op LinkedIn